0702 - 40 20 24 kontakt@fusig.se

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Yogaperspektiv på “utbrändhet”

14 november, 2018 @ 18:00 - 20:00

Föreläsning om de olika kropparna i yoga, energikroppen, chakran, energiutbyte mm

Föreläsare: Anna Sellborn, yoga-instruktör på Mindfulyoga

Anmälan senast 9/11 till kontakt@fusig.se

Gratis för medlemmar, icke medlemmar 100:-. Betalas kontant på plats eller via swish.

Vi bjuder på fika!

Varmt välkomna!

Innehåll i föreläsningen:
De olika kropparna i yoga: Den fysiska kroppen, energikroppen, tanke- och känslokroppen och så vidare. Att energi inte bara är matintag utan att andra saker spelar in i vilken energi och hur mycket ork vi har.
Energikroppens sju virvlar – våra chakran: Kortfattat om de sju olika chakrana, var de sitter i kroppen, vad de påverkar och påverkas av.
Tredje chakrat – vårt kraftcenter: Lite om det tredje chakrat och hur detta styr vår kraft och vår ork, vad det påverkas av, när det utvecklas i livet (“trotsåldern”) och annat.
Hur vi kan jobba nerifrån och upp istället för uppifrån och ner: Hur de två underliggande chakrana kan utgöra grunden för orken och tredje chakrat, snarare än att vi försöker “tvinga oss in i ork” genom tankar och order från huvudet. De två underliggande chakrana styr basen/tryggheten respektive känslor och lust, dessa behöver omsorg för att det tredje chakrats handlingskraft ska vara balanserad.
Chakran som är för små eller för stora – hur detta avspeglas i människors beteende, särskilt med tanke på tredje chakrats energi. Både för stort och för litet chakra är en reaktion på en utmaning vid utvecklingen av tredje chakrat.
Tredje chakrats demon – skam: hur skam försvagar tredje chakrat.
Energiutbyte i relationer mellan människor – projektion av känslor ur ett chakraperspektiv, att vara “känslobärare” i en grupp, hur vi samverkar med människor ur ett chakraperspektiv, särskilt tredje chakrat som styr hur mycket inflytande människor har över varandra. Att skam gärna projiceras på den som visat sig vara svag eller sårbar. Någon med överdimensionerat tredje chakra kommer vara dominant och någon med litet tredje chakra kommer lätt bli “invaderad”. Hur båda dessa utmaningar kan härstamma från barndomen, på engelska “the over managed child”.
Hur vi kan läka energimässigt och särskilt i tredje chakrat, både nerifrån och upp och uppifrån och ner.

 

Detaljer

Datum:
14 november, 2018
Tid:
18:00 - 20:00

Arrangör

FUSiG

Plats

Dalheimers hus